JSON: sites/ccac/themes/ccacTurisme/templates/frases (ok) turisme.altcamp.cat
/dades/munidipta
/dades/munidipta/sites/ccac/themes/ccacTurisme/templates/frases.json
logo CCAC

Mont-ral - El sostre de l'Alt Camp (Les Muntanyes de Prades de l'Alt Camp)

No us perdeu: a Mont-ral, l’església romànica de Sant Pere i, a Farena, Sant Andreu, amb les pintures d’Anton Català Gomis. Mont-ral és un municipi ideal per fer excursionisme. N’hi ha dues de molt recomanables; una, al terme de Mont-ral,ens porta fins a la Punta de la Barrina, el sostre comarcal de l’Alt Camp, amb 1.010 m, i l’altra, a Farena, fins al Toll de l’Olla, al riu Brugent. És costum comprar pa i magdalenes al forn de Mont-ral.

Mont-ral es troba a la part més occidental de la comarca de l’Alt Camp. La població no forma un sol nucli agrupat sinó que es distingeixen quatre nuclis urbans: Mont-ral, Farena, l'Aixàviga i el Bosquet, i dues zones de masies disperses: Cabrera i la Cadeneta.

Mont-ral destaca, enfilada en un turó, l’església romànica de Sant Pere Ad Víncula, sòbria i original, amb un campanar al qual es pot pujar. Gaudiu del paisatge i del silenci. Segur que després sentireu, ni que sigui per un moment, l’anhelada pau i tranquil·litat interior. A Farena, l'església de Sant Andreu, originària de l'època romànica, ocupa el punt més elevat de Farena. A l’interior podreu gaudir de la decoració mural que el pintor alcoverenc Anton Català Gomis va ferel 1946. A les muntanyes, podeu practicar l’escalada i l’espeleologia i, a les valls dels rius Brugent i Glorieta,la pesca. La zona compta, a més, amb diverses societats de caça. D’altra banda, el terme és ple de camins deliciosos per practicar-hi senderisme. Tant a la vall del Glorieta com del Brugent trobareu molts senders senyalitzats(de petit recorreguti de gran recorregut, els PR i els GR, respectivament), algunes marques locals i senyalització vertical. Aquesta activitat es pot practicar durant totes les estacions de l'any.

Molts visitants aprofiten per anar a comprar al forn de Mont-ral: hi venen unes magdalenes espectaculars, fetes a 888 metres sobre el nivell del mar, i això sense deixar de banda altres establiments que garanteix en un acurat servei als visitants, com restaurants, refugis, productors de mel,  hotel o allotjaments de turisme rural.

L'excursió fins a la Punta de la Barrina (1.010 m) és sensacional. Des del poble del Bosquet agafeu un senderó que us portarà a la Foradada; des d'allí, podeu anar a la cova de la Moneda, al vessant del Brugent, o bé, seguint pel vessant del Glorieta, als espadats dels Motllats i al turo de la Punta de la Barrina. Trieu un  dia ben clar per gaudir de les impressionants vistes sobre el Camp de Tarragona, el mar, Montserrat...