JSON: sites/ccac/themes/ccacTurisme/templates/frases (ok) turisme.altcamp.cat
/dades/munidipta
/dades/munidipta/sites/ccac/themes/ccacTurisme/templates/frases.json
logo CCAC

Cabra del Camp – La porta de l’Alt Camp

No us perdeu: el celler cooperatiu de 1919, obra de Cèsar Martinell;  l'església barroca; Fontscaldetes, un despoblat amb encant,i l'estàtua de Mazinger Z de deu metres d'alçada que trobareu a la urbanització Mas del Plata. I no deixeu de fer senderisme i pugeu al Cogulló o al puig de Cabdells, la muntanya dels molins de vent, amb vistes fantàstiques a l'Alt Camp i a la Conca de Barberà.

Cabra del Camp és un dels municipis més antics de la comarca: se'n tenen dades del 980. El poble té molt presents les seves arrels agrícoles: celebren tres diades que configuren les Festes del Sembrar, del Segar i del Batre. El 1895 ja funcionava al municipi la Societat Agrícola, formada per la classe treballadora i els petits propietaris, i,el 1919, el Sindicat Agrícola va encarregar el projecte del seu celler i trull d'oli a Cèsar Martinell. El 1929, el Sindicat va aixecar la seva seu social i el cafè, situat al costat del celler. Actualment acull la llar de jubilats, la biblioteca, el consultori mèdic i Sala d'actes U d'Octubre.

Al terme de Cabra hi ha un dels pobles despoblats amb més encant de la rodalia: Fontscaldetes. Aquí, a finals del segle XII, poc després que els monjos arribessin a la riba del Gaià, s'hi va fundar una de les primeres granges del Monestir de Santes Creus. Recentment es va restaurar l’antiga església i també hi trobareu una font d'aigua fresca.

A la urbanització Mas del Plata hi veureu un dels reclams turístics més peculiars del Camp de Tarragona i també un dels més fotografiats: el Mazinger Z, una escultura de deu metres d’alçada del protagonista d’una famosa sèrie manga dels anys vuitanta.

El municipi acull un dels cellers amb més activitat enoturística de la comarca, amb espais per fer-hi convencions i altres actes destinats a empreses.