JSON: sites/ccac/themes/ccacTurisme/templates/frases (ok) turisme.altcamp.cat
/dades/munidipta
/dades/munidipta/sites/ccac/themes/ccacTurisme/templates/frases.json
logo CCAC

Vallmoll - La talaia entre rius

No us perdeu: el Castelli el projecte museogràfic;l'ermita de la Mare de Déu del Roser, obra de l'arquitecte Josep M. Jujol, i el seu retaule renaixentista, únic a la comarca, i l’Església de Santa Maria, amb el treball de fusteria fet pel rector de la vila.

Vallmoll és “el poble que hi ha sota un immens Castell”. Aquest edifici majestuós, prova de la importància del municipi en època medieval, conserva el recinte perimetral i part de les torres que el flanquejaven. El Castell està en procés de restauració, però hi ha algunes sales enllestides on es poden apreciar elements de diverses èpoques i estils, a banda del projecte museogràfic previst. Podeu visitar-lo amb cita prèvia a l’Ajuntament.

L'Ermita de la Mare de Déu del Roser és un edifici del segle XVI i acull un retaule renaixentista del pintor francès Jean Bas del 1580. L'ermita la va rehabilitar al segle XX Josep M. Jujol. Visiteu-la i busqueu-hi els elements característics d’aquest arquitecte modernista: les roses, els dibuixos, les frases a la Mare de Déu. Recentment s'ha urbanitzat l'entorn i s’hi ha creat un espai molt agradable. Vallmoll, amb aquesta iniciativa, va voler retre un homenatge a l'arquitecte Jujol, a qui va dedicar una plaça enjardinada amb un mural, inspirat en la seva àmplia obra, la confecció del qual va anar a càrrec del pintor vallmollenc Ramon Ferré Montserrat. Els veïns i comarcans hi van a passejar o a practicar-hi algun esport.

A l'Església Parroquial de Santa Maria,d'estil barroc i neoclàssic,hi veureu un notable conjunt escultòric de fusta fet pel rector de la vila, mossèn Torrell, autor, també, del sant crist que hi ha a la capella del cementiri. Antigament hi havia el famós retaule de Vallmoll, obra de Jaume Huguet, creat cap al 1450, una de les primeres obres de l'artista vallenc. Del retaule només se’n conserven tres taules: la taula central és al Museu Nacional d'Art de Catalunya i la de l'Anunciació, al Museu Diocesà de Tarragona.

Notícies relacionades

BENVINGUTS A PAGÈS “LA FESTA” L'1 i 2 de juny...