JSON: sites/ccac/themes/ccacTurisme/templates/frases (ok) turisme.altcamp.cat
/dades/munidipta
/dades/munidipta/sites/ccac/themes/ccacTurisme/templates/frases.json
logo CCAC

Senderisme i bicicleta

L’Alt Camp és la comarca de l’interior del Camp de Tarragona, que per una vessant mira el mar Mediterrani, i per l’altra està envoltada per un amfiteatre de muntanyes, algunes de les quals gairebé arriben als 1000 m. d’altitud: la mola Roquerola, la muntanya Formigosa, Montagut, la Voltorera o el Tossal Gros. Als seus peus trobem la gran plana de secà de l’Alt Camp, que juntament amb els modestos rius que passen pera aquest territori, el Gaià, el Francolí i el Brugent, configuren una gran diversitat de paisatges típicament mediterranis, amb predomini dels boscos de pins i alzines i cultius variats.

Turisme actiu a l’Alt Camp

L’Alt Camp, és una comarca que aplega una gran diversitat de paisatges. Us ajudarà a apropar-vos al territori de forma segura i precisa a tots aquells amants de la natura, a l’hora de practicar la vostra activitat preferida: l’excursionisme, el ciclisme, les passejades a cavall, la caça, la pesca, la cacera de bolets, etc. Per aquest motiu, hem posat molt d’interès en recopilar la nodrida xarxa de camins rurals i, molt especialment, els camins històrics i els senders abalisats homologats GR© PR© i SL© que transcorren per la comarca, cal tenir present que aquestes contrades van ser unes de les pioneres en tenir senders abalisats, i que, actualment, segueixen mantenint i impulsant la senyalització i el marcatge d'aquests mitjançant una estreta col·laboració entre el Consell Comarcal de l’Alt Camp i les entitats excursionistes i la FEEC (Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya).

Els senders abalisats GR© i PR©

Tots els GR© i PR© que transiten per la nostra comarca compten, a més a més, amb la senyalització vertical homologada de Turisme de Catalunya, així com l’equipament necessari: baranes, escales, passeres, passos de grau, etc en els llocs que ho requereixen per garantir la seguretat dels usuaris.

A l’Alt Camp hi trobem els següents senders homologats:

  • Senders de gran recorregut: GR 7  /  GR 7-8  /  GR 172  /  GR 172-1  /  GR 175 la Ruta del Cister /  GR 175-1  /  GR 175-4
  • Senders de petit recorregut:  PR-C 1  /  PR-C 2  /  /  PR-C 3  /  PR-C 4  /  PR-C 5  /  PR-C 5-1  /  PR-C 8  /  PR-C 8-1  /  PR-C 8-2  /  PR-C 20  /  PR-C 20-1  /  PR-C 20-2 / PR-C 85 Camí de l’Aigua
  • Senders Locals: SL “Un Tomb pel Terme” i SL dels voltants de Farena

D’altres recorreguts senyalitzats

Mereixen especial atenció per la seva vàlua excursionista els 12 recorreguts que proposa la guia de senderisme Pels Camins de l’Alt Camp, editada pel Consell Comarcal. (La podeu adquirir a l’oficina d’informació del consell). Els 12 itineraris escollits, de llargada i dificultat per a tots els gustos i nivells, ens apropen als indrets més rellevants de la comarca i ens permeten fer-nos capaços de la diversitat paisatgística de l’Alt Camp.

Cal destacar la xarxa de petites rutes d’àmbit més local que podem trobar a municipis com: Aiguamúrcia, Cabra del Camp, Figuerola del Camp, El Pla de Santa Maria, Nulles, Montferri, Vallmoll, Valls, Vilabella,... Es tracta de petis recorreguts, tots molt ben senyalitzats, la majoria d’ells de caràcter temàtic en relació a la natura, els correus, la història, l’arquitectura rural, etc. Alguns fins i tot compten amb la topoguia i/o un fulletó explicatiu que podeu aconseguir al propi ajuntament.

També el Camí de Sant Jaume de Galicia, que comença a Tarragona i arriba a Lleida per unir-se al braç principal català, travessa la comarca coincidint un bon tram amb el GR 172-1.

 

Si voleu veure tots els tracks de les rutes feu click aquí, perquè les pugueu gaudir!

 

Les EMPRESES DE VIATGES que programen rutes a la comarca de l'Alt Camp són les següents:

- El Brogit: Senderisme a mida pel GR-175 la Ruta del Cister a peu o en btt, trekalçotada a l'Alt Camp i el Brogit de la Vall.

- Muntania: coneix la Ruta del Cister fent cicloturisme. 

- Camins Km0: programes, activitats i rutes per a conèixer el paisatge agrícola i rural de l'Alt Camp. 

 

Informació pràctica:

Els Equips d'Atenció Primària (EAP) són el conjunt de professionals que atenen a la població d'una determinada àrea bàsica de salut (ABS) en els centres d'atenció primària (CAP) i en els consultoris locals. A l'Alt Camp hi ha:

- EAP Alt Camp Est

Adreça: Carrer de les Escoles, 6. 43814 Vila-rodona, Tarragona

Telèfon: 977 63 87 10

Horari: dilluns a diumenge de 8h a 20h. Horari nocturn: Pius Hospital de Valls

 

- EAP Valls Urbà

Adreça: Carrer de la Vallvera, 8. 43800 Valls, Tarragona.

Telèfon: 977 60 20 00

Horari: dilluns a divendres de 8h a 20h. Dissabtes de 8h a 15h. Diumenges i festius: Pius Hospital de Valls. Horari nocturn: Pius Hospital de Valls.

 

- EAP Alt Camp Oest

Adreça: Carrer Fonts del Glorieta, s/n. 43460 Alcover, Tarragona.

Telèfon: 977 76 06 90

Horari: dilluns a diumenge de 8h a 20h. Horari nocturn: Pius Hospital de Valls.

 

- Pius Hospital de Valls

Adreça: Plaça de Sant Francesc, 1. 43800 Valls, Tarragona. 

Telèfons: 977 61 30 00 Centraleta, 977 61 20 20 Urgències, 977 60 91 64 Atenció al ciutadà.

Horari: Urgències 24h / 7 dies a la setmana.

 

 

Farmàcies Alt Camp:

http://www.coft.cat/font/gcomarques.php?CODICOMARCA=4 

 

Per qualsevol altra emergència, trucar al 112.

 

Informació meteorològica de l'Alt Camp a temps real:

http://www.metacamp.net/

Punt d'inici i final: fonts de Canelles de Santa Coloma de Queralt - Tamarit. Distància: 62,850 km. per Salomó; 60,660 km. per Remau- Tipus de ruta: lineal. Dificultat física(*): moderada. Dificultat tècnica(*): trams d'asfalt, forts pendents, trams on cal creuar el riu i trams de ferm enfangats. ...
Antic senyoriu de Selma
Antic terme de Alba
Contrastos de la Plana
De Nulles a Vilabella
http://www.concadebarbera.info/brogitdelavall.php
Miramar
Un tomb pel Jordà
Turons farcits de vinyes

Pàgines

Subscriure a