JSON: sites/ccac/themes/ccacTurisme/templates/frases (ok) turisme.altcamp.cat
/aplicacions/drupal_municipis/munidipta
/aplicacions/drupal_municipis/munidipta/sites/ccac/themes/ccacTurisme/templates/frases.json
logo CCAC

Senderisme i bicicleta

L’Alt Camp és la comarca de l’interior del Camp de Tarragona, que per una vessant mira el mar Mediterrani, i per l’altra està envoltada per un amfiteatre de muntanyes, algunes de les quals gairebé arriben als 1000 m. d’altitud: la mola Roquerola, la muntanya Formigosa, Montagut, la Voltorera o el Tossal Gros. Als seus peus trobem la gran plana de secà de l’Alt Camp, que juntament amb els modestos rius que passen pera aquest territori, el Gaià, el Francolí i el Brugent, configuren una gran diversitat de paisatges típicament mediterranis, amb predomini dels boscos de pins i alzines i cultius variats.

Turisme actiu a l’Alt Camp

L’Alt Camp, és una comarca que aplega una gran diversitat de paisatges. Us ajudarà a apropar-vos al territori de forma segura i precisa a tots aquells amants de la natura, a l’hora de practicar la vostra activitat preferida: l’excursionisme, el ciclisme, les passejades a cavall, la caça, la pesca, la cacera de bolets, etc. Per aquest motiu, hem posat molt d’interès en recopilar la nodrida xarxa de camins rurals i, molt especialment, els camins històrics i els senders abalisats homologats GR© PR© i SL© que transcorren per la comarca, cal tenir present que aquestes contrades van ser unes de les pioneres en tenir senders abalisats, i que, actualment, segueixen mantenint i impulsant la senyalització i el marcatge d'aquests mitjançant una estreta col·laboració entre el Consell Comarcal de l’Alt Camp i les entitats excursionistes i la FEEC (Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya).

Els senders abalisats GR© i PR©

Tots els GR© i PR© que transiten per la nostra comarca compten, a més a més, amb la senyalització vertical homologada de Turisme de Catalunya, així com l’equipament necessari: baranes, escales, passeres, passos de grau, etc en els llocs que ho requereixen per garantir la seguretat dels usuaris.

A l’Alt Camp hi trobem els següents senders homologats:

  • Senders de gran recorregut: GR 7  /  GR 7-8  /  GR 172  /  GR 172-1  /  GR 175 la Ruta del Cister /  GR 175-1  /  GR 175-4
  • Senders de petit recorregut:  PR-C 1  /  PR-C 2  /  /  PR-C 3  /  PR-C 4  /  PR-C 5  /  PR-C 5-1  /  PR-C 8  /  PR-C 8-1  /  PR-C 8-2  /  PR-C 20  /  PR-C 20-1  /  PR-C 20-2 / PR-C 85 Camí de l’Aigua
  • Senders Locals: SL “Un Tomb pel Terme” i SL dels voltants de Farena

D’altres recorreguts senyalitzats

Mereixen especial atenció per la seva vàlua excursionista els 12 recorreguts que proposa la guia de senderisme Pels Camins de l’Alt Camp, editada pel Consell Comarcal. (La podeu adquirir a l’oficina d’informació del consell). Els 12 itineraris escollits, de llargada i dificultat per a tots els gustos i nivells, ens apropen als indrets més rellevants de la comarca i ens permeten fer-nos capaços de la diversitat paisatgística de l’Alt Camp.

Cal destacar la xarxa de petites rutes d’àmbit més local que podem trobar a municipis com: Aiguamúrcia, Cabra del Camp, Figuerola del Camp, El Pla de Santa Maria, Nulles, Montferri, Vallmoll, Valls, Vilabella,... Es tracta de petis recorreguts, tots molt ben senyalitzats, la majoria d’ells de caràcter temàtic en relació a la natura, els correus, la història, l’arquitectura rural, etc. Alguns fins i tot compten amb la topoguia i/o un fulletó explicatiu que podeu aconseguir al propi ajuntament.

També el Camí de Sant Jaume de Galicia, que comença a Tarragona i arriba a Lleida per unir-se al braç principal català, travessa la comarca coincidint un bon tram amb el GR 172-1.

Punt d'inici i final: fonts de Canelles de Santa Coloma de Queralt - Tamarit. Distància: 62,850 km. per Salomó; 60,660 km. per Remau- Tipus de ruta: lineal. Dificultat física(*): moderada. Dificultat tècnica(*): trams d'asfalt, forts pendents, trams on cal creuar el riu i trams de ferm enfangats. ...
Antic terme de Alba
Antic senyoriu de Selma
De Nulles a Vilabella
Contrastos de la Plana
Miramar
http://www.concadebarbera.info/brogitdelavall.php
Turons farcits de vinyes
Un tomb pel Jordà

Pàgines

Subscriure a