JSON: sites/ccac/themes/ccacTurisme/templates/frases (ok) turisme.altcamp.cat
/dades/munidipta
/dades/munidipta/sites/ccac/themes/ccacTurisme/templates/frases.json
logo CCAC

Alt Camp

Benvingudes i benvinguts a l'Alt Camp! Quina sort que teniu de ser aquí!

L'Alt Camp és la primera comarca de Catalunya, també en ordre alfabètic; no en tingueu cap dubte. No hi ha cap altra comarca amb els atractius que té la nostra. Sigueu benvingudes a casa, dones eixerides, vingueu d'on vingueu; sigueu benvinguts, homes ben plantats de procedència diversa. El que esteu a punt de conèixer no ho oblidareu mai més. Som-hi!

Una terra és bona si té el mar a la vora (a l'Alt Camp hi ha garrofers, l'arbre que ha de veure el mar per donar fruits),si la muntanya li atura el vent del nord i si una plana extensa i fèrtil la banyen dos rius. Si a tot això hi afegiu una capital activa i viva, però no excessivament gran; vint-i-tres municipis, una entitat municipal descentralitzada i alguns pobles més, eminentment agrícoles; ni gota de massificació; un monestir cistercenc, i un paisatge al qual el poeta batejà, qui sap si per enyor, la Toscana catalana, aquí teniu l'Alt Camp; no hi ha cap altra terra com aquesta.

No us perdeu el monestir de Santes Creus, la joia cistercenca amb una llum encisadora; l'Església Arxiprestal de Sant Joan, temple gòtic que acull una bona col·lecció d'escultura barroca; l'església romànica de Sant Ramon del Pla de Santa Maria, la més bella de la comarca; el Santuari de la Mare de Déu de Montserrat de Montferri, obra insigne de l'arquitecte Josep M. Jujol;  la Capella del Roser de Valls, amb els plafons de rajoles commemoratives de la Batalla de Lepant, únics al món; l'Ermita del Roser de Vallmoll, una altra obra de Jujol, amb un retaule renaixentista gairebé desconegut; l'Església de Sant Jaume de Bràfim, amb un orgue i un retaule major barrocs; la Catedral del Vi de Nulles, el magnífic celler de l'arquitecte Cèsar Martinell, el més bonic de tots; el Columbari de Vila-rodona, un monument funerari romà únic al món, i l'Ermita del Remei d'Alcover, la porta d'entrada a la capriciosa natura que envolta el riu Glorieta.

En voleu més? Sou a la plaça dels castells, al bressol dels Xiquets de Valls,el km 0 del món casteller; a la terra d'origen de la calçotada; als carrers on van néixer Narcís Oller, Jaume Mercadé, Carles Cardó, Robert Gerhard, Cèsar Martinell...

Feu-hi estada, passegeu pels seus carrers, entreu i compreu a les botigues, algunes de les quals úniques al país i gaudiu dels nostres restaurants, els millors entre els millors.

Ho veieu? Sou a la primera comarca de Catalunya...o potser del món.

Descarrega't el mapa aquí