JSON: sites/ccac/themes/ccacTurisme/templates/frases (ok) turisme.altcamp.cat
/dades/munidipta
/dades/munidipta/sites/ccac/themes/ccacTurisme/templates/frases.json
logo CCAC

Alt Camp

Benvingudes i benvinguts a l'Alt Camp! Quina sort que teniu de ser aquí!

L'Alt Camp és la primera comarca de Catalunya, també en ordre alfabètic; no en tingueu cap dubte. No hi ha cap altra comarca amb els atractius que té la nostra. Sigueu benvingudes a casa, dones eixerides, vingueu d'on vingueu; sigueu benvinguts, homes ben plantats de procedència diversa. El que esteu a punt de conèixer no ho oblidareu mai més. Som-hi!

Una terra és bona si té el mar a la vora (a l'Alt Camp hi ha garrofers, l'arbre que ha de veure el mar per donar fruits),si la muntanya li atura el vent del nord i si una plana extensa i fèrtil la banyen dos rius. Si a tot això hi afegiu una capital activa i viva, però no excessivament gran; vint-i-tres municipis, una entitat municipal descentralitzada i alguns pobles més, eminentment agrícoles; ni gota de massificació; un monestir cistercenc, i un paisatge al qual el poeta batejà, qui sap si per enyor, la Toscana catalana, aquí teniu l'Alt Camp; no hi ha cap altra terra com aquesta.

No us perdeu el monestir de Santes Creus, la joia cistercenca amb una llum encisadora; l'Església Arxiprestal de Sant Joan, temple gòtic que acull una bona col·lecció d'escultura barroca; l'església romànica de Sant Ramon del Pla de Santa Maria, la més bella de la comarca; el Santuari de la Mare de Déu de Montserrat de Montferri, obra insigne de l'arquitecte Josep M. Jujol;  la Capella del Roser de Valls, amb els plafons de rajoles commemoratives de la Batalla de Lepant, únics al món; l'Ermita del Roser de Vallmoll, una altra obra de Jujol, amb un retaule renaixentista gairebé desconegut; l'Església de Sant Jaume de Bràfim, amb un orgue i un retaule major barrocs; la Catedral del Vi de Nulles, el magnífic celler de l'arquitecte Cèsar Martinell, el més bonic de tots; el Columbari de Vila-rodona, un monument funerari romà únic al món, i l'Ermita del Remei d'Alcover, la porta d'entrada a la capriciosa natura que envolta el riu Glorieta.

En voleu més? Sou a la plaça dels castells, al bressol dels Xiquets de Valls ,el km 0 del món casteller; a la terra d'origen de la calçotada; als carrers on van néixer Narcís Oller, Jaume Mercadé, Carles Cardó, Robert Gerhard, Cèsar Martinell...

Feu-hi estada, passegeu pels seus carrers, entreu i compreu a les botigues, algunes de les quals úniques al país i gaudiu dels nostres restaurants, els millors entre els millors.

Ho veieu? Sou a la primera comarca de Catalunya...o potser del món.

Descarrega't el mapa aquí

Notícies relacionades

La campanya turística “Xala l’Alt Camp” enceta...
La campanya Pinta l’Alt Camp, de difusió del...
El Castell de Rodonyà obre les seves portes i...