JSON: sites/ccac/themes/ccacTurisme/templates/frases (ok) turisme.altcamp.cat
/dades/munidipta
/dades/munidipta/sites/ccac/themes/ccacTurisme/templates/frases.json
logo CCAC

Mont-ral - El sostre de l'Alt Camp (Les Muntanyes de Prades de l'Alt Camp)

No us perdeu: a Mont-ral, l’església romànica de Sant Pere i, a Farena, Sant Andreu, amb les pintures d’Anton Català Gomis. Mont-ral és un municipi ideal per fer excursionisme. N’hi ha dues de molt recomanables; una, al terme de Mont-ral,ens porta fins a la Punta de la Barrina, el sostre comarcal de l’Alt Camp, amb 1.010 m, i l’altra, a Farena, fins al Toll de l’Olla, al riu Brugent. És costum comprar pa i magdalenes al forn de Mont-ral.

Mont-ral es troba a la part més occidental de la comarca de l’Alt Camp. La població no forma un sol nucli agrupat sinó que es distingeixen quatre nuclis urbans: Mont-ral, Farena, l'Aixàviga i el Bosquet, i dues zones de masies disperses: Cabrera i la Cadeneta.

Mont-ral destaca, enfilada en un turó, l’església romànica de Sant Pere Ad Víncula, sòbria i original, amb un campanar al qual es pot pujar. Gaudiu del paisatge i del silenci. Segur que després sentireu, ni que sigui per un moment, l’anhelada pau i tranquil·litat interior.

Farena, l'església de Sant Andreu, originària de l'època romànica, ocupa el punt més elevat de Farena. A l’interior podreu gaudir de la decoració mural que el pintor alcoverenc Anton Català Gomis va ferel 1946.

A les muntanyes, podeu practicar l’escalada i l’espeleologia i, a les valls dels rius Brugent i Glorieta, la pesca. La zona compta, a més, amb diverses societats de caça. D’altra banda, el terme és ple de camins deliciosos per practicar-hi senderisme. Tant a la vall del Glorieta com del Brugent trobareu molts senders senyalitzats(de petit recorreguti de gran recorregut, els PR i els GR, respectivament), algunes marques locals i senyalització vertical. Aquesta activitat es pot practicar durant totes les estacions de l'any.

Molts visitants aprofiten per anar a comprar al forn de Mont-ral: hi venen unes magdalenes espectaculars, fetes a 888 metres sobre el nivell del mar, i això sense deixar de banda altres establiments que garanteix en un acurat servei als visitants, com restaurants, refugis, productors de mel,  hotel o allotjaments de turisme rural.

L'excursió fins a la Punta de la Barrina (1.010 m) és sensacional. Des del poble del Bosquet agafeu un senderó que us portarà a la Foradada; des d'allí, podeu anar a la cova de la Moneda, al vessant del Brugent, o bé, seguint pel vessant del Glorieta, als espadats dels Motllats i al turo de la Punta de la Barrina. Trieu un  dia ben clar per gaudir de les impressionants vistes sobre el Camp de Tarragona, el mar, Montserrat...

Notícies relacionades

La campanya turística “Xala l’Alt Camp” enceta...
La campanya Pinta l’Alt Camp, de difusió del...
El Castell de Rodonyà obre les seves portes i...