JSON: sites/ccac/themes/ccacTurisme/templates/frases (ok) turisme.altcamp.cat
/dades/munidipta
/dades/munidipta/sites/ccac/themes/ccacTurisme/templates/frases.json
logo CCAC

Alcover – La vila senyora

No us perdeu: el nucli antic d'Alcover; l'ermita del Remei; el camí del Glorieta i les boniques vistes que ofereix; el Museu d’Alcover, amb fòssils del Triàsic que expliquen com eren les Muntanyes de Prades ara fa 240 milions d’anys; Ca Cosme; el Convent de les Arts, únic al nostre territori, i l’excel·lent oferta comercial del municipi, amb productes de qualitat i de proximitat.

Alcover destaca per un nucli antic i un patrimoni paleontològic de primer ordre i també per la seva vinculació amb el bandolerisme. Als segles XVI i XVII va ser el centre neuràlgic de les bregues que els bandolers protagonitzaven en aquestes contrades. És per aquest motiu que Alcover celebra cada any, concretament el segon cap de setmana d'octubre, la Fira de Bandolers. El paratge natural d'Alcover és únic: si us endinseu a la vall del Glorieta, hi trobareu l'Ermita del Remei i,  una mica més enllà,el Mas de Forès. Des d'allà podeu fer una bona excursió (això sí, ben equipats) fins al Niu de l'Àliga, un dels racons més bonics de les Muntanyes de Prades que us descobrirà el riu Glorieta i el seu  popular salt d'aigua.

 

El Museu d'Alcover, únic al món quant a fòssils del Triàsic, acull una exposició que explica com eren les Muntanyes de Prades i la rodalia dels pobles d'Alcover i Mont-ral ara fa 240 milions d'anys, gràcies a les restes dels animals marins fossilitzats que s'hi han trobat. Aquest equipament, a més, disposa d’activitats especialitzades per fer en família i per a escoles. El Museu ocupa diversos espais de Ca Batistó, una magnífica casa senyorial. Les estances més íntimes de la casa —que encara conserven l’aparença original— són l'escenari ideal on recuperar la memòria d’una família burgesa de principis del segle XX des d'una perspectiva femenina i també la història de l'edifici i dels qui hi van viure.

 

A la Casa Museu de la Mel, única i original, hi podreu comprar productes artesans com la cervesa feta amb mel.