JSON: sites/ccac/themes/ccacTurisme/templates/frases (ok) turisme.altcamp.cat
/dades/munidipta
/dades/munidipta/sites/ccac/themes/ccacTurisme/templates/frases.json
logo CCAC

El Milà – La terra de l’avellaner

No us perdeu: l’Església Vella del Milà, sota l’advocació de santa Úrsula, i el Castell, un antic casal residencial on sembla que va néixer,al segle XVIII, el militar Pere Nolasc de Bassa.

L'Església Vella del Milà data del segle XVIII. Estava annexada al Castell i, des de l'any 1711, en què se’n va enllestir la construcció, va fer la funció de capella del Castell. L’any 1909, un cicló va recórrer la conca del riu Francolí i va destruir conreus i construccions de les poblacions properes. El campanar de l'església, amb dues obertures per col·locar-hi dues campanes, va caure sobre la seva volta. El nou temple, d’estil neogòtic, es va construir al mateix indret el 1914 i va ser restaurat en finalitzar la Guerra Civil.

Una altra construcció important és el Castell, un antic casal residencial. Sembla que hi va néixer, al segle XVIII, el militar Pere Nolasc de Bassa.

El Milà destaca, també, pel conreu d’ametllers, avellaners, vinya i oliveres. És molt recomanable recórrer els bonics paisatges de la zona a peu o en bicicleta.