JSON: sites/ccac/themes/ccacTurisme/templates/frases (ok) turisme.altcamp.cat
/dades/munidipta
/dades/munidipta/sites/ccac/themes/ccacTurisme/templates/frases.json
logo CCAC

Figuerola del Camp - El mirador del Camp

No us perdeu: fer la ruta literària pels carrers del municipi, feu-la amb família. Visitar els nombrosos museus públics i privats i caminar fins a la Torre de la Mixarda (BCIN) passant pel pont medieval del Diable. Des de Figuerola es pot fer una ruta circular per pujar al Tossal Gros (867 m) amb vistes increïbles a l'Alt Camp i a la Conca de Barberà.

Figuerola del Camp es troba a 474 metres d'altitud, al peu del Tossal Gros, formant un agrupament poblat al voltant de l'antic castell. El municipi comprèn l'agregat de Miramar, a uns 600 metres d'altitud amb boniques vistes al Camp i amb una església romànica molt recomanable.

L'església parroquial de Sant Jaume és barroca i va ser bastida damunt de l'anterior església romànica dels segles XII-XIII. El Sindicat Agrícola és del 1921 i encara conserva un autèntic cafè, a l'antiga. Si voleu conèixer els racons del nucli antic i el patrimoni històric de tot el municipi és recomanable fer la ruta literària "Postals poètiques de Figuerola del Camp". Una activitat per fer-la amb família. A Figuerola hi ha una intensa oferta artística i arqueològica: MuseuEtnogràfic i Històric Municipal  i tres museus de la Fundació Privada Catalana per a l'Arqueologia Ibèrica amb peces molt interessants.

Seguint el camí en direcció a Fontscaldes, i a 200 metres del Mas d'en Llop, hi ha un senderó que condueix a la Cova del Gat. És una cova funerària on s'han trobat ossos, fragments de ceràmica, puntes de fletxes, drenes de collaret, monedes i restes de pintura rudimentària. No massa lluny hi ha la Torre de la Mixarda (BCIN), una torre de guaita i defensa del segle XVII, que pertanyia al monestir de Poblet, a l'època dels “moros a la costa”. Al seu interior hi trobem el centre d’Interpretació de les Torres de Guaita de la comarca. Els museus i la Torre són espais visitables prèvia reserva a l'Ajuntament. 

Notícies relacionades

La campanya turística “Xala l’Alt Camp” enceta...
Del 20 al 25 de juny la capital de l'Alt Camp...
El Castell de Rodonyà obre les seves portes i...