JSON: sites/ccac/themes/ccacTurisme/templates/frases (ok) turisme.altcamp.cat
/dades/munidipta
/dades/munidipta/sites/ccac/themes/ccacTurisme/templates/frases.json
logo CCAC

Bràfim – Vi i cireres al bell mig de l’Alt Camp

No us perdeu: l’església de Sant Jaume, que conté algunes obres d’art barroques úniques a la comarca; el Santuari del Loreto i la font de Josep M. Jujol; el pa i l’embotit artesans, i els vins i vermuts. A la primavera, la florida dels cirerers és fascinant.

Bràfim és un poble pagès relacionat amb el món del vi i, actualment, també amb les cireres. La importància del cultiu de la vinya va permetre que Bràfim, al segle XVII, pogués edificar l'església parroquial de Sant Jaume i dotar-la d'almenys tres joies: el llit de la Mare de Déu d’Agost, construït el 1715 pel notable escultor barroc Isidre Espinal, de Sarral; l'orgue barroc de 1730, que, tot i que necessita una bona restauració, és únic a la comarca, i el majestuós retaule major, del segle XVIII, d’autor desconegut, però que se sap que fou daurat per l'artesà Joan Guasch, de Valls, entre 1794 i 1797.

L'arquitecte Cèsar Martinell projectà l'edifici de l'Ajuntament i el dotà d'una notable façana de faisó noucentista. Us recomanem que passegeu pel poble i que visiteu Cal Garriga.

Dalt del turó de Puig-rodó, a tocar del poble -hi podeu anar tot passejant-, hi trobareu el Santuari del Loreto (s. XIX) enmig d'un entorn natural enjardinat on destaca una font dissenyada per l'escultor Josep M. Jujol. A l'interior del Santuari s'hi conserva la imatge de la Mare de Déu del Loreto, al seu cambril. A primers de juny, al Loreto, s’hi celebra un dels aplecs més antics de la comarca i, d’uns anys ençà, la Fira de la Cirera.