JSON: sites/ccac/themes/ccacTurisme/templates/frases (ok) turisme.altcamp.cat
/dades/munidipta
/dades/munidipta/sites/ccac/themes/ccacTurisme/templates/frases.json
logo CCAC

Montferri - El santuari de Jujol

 

No us perdeu: el nucli antic del poble, on les cases conserven arcs gòtics com el de Cal Vidal i el del Forn del Blai; el Castell de Rocamora, avui reconvertit en restaurant;el Santuari de la Mare de Déu de Montserrat, obra de l’insigne arquitecte Josep M. Jujol. Voleu caminar? Pugeu a la Torre del Moro i veureu com era una torre de guaita del segle XI al límit de la Marca. Per recuperar forces, beveu una bona cervesa artesana i, si heu fet el cim, brindeu amb cava, tot elaborat a Montferri.

Montferri és un poble amb una gran tradició vitivinícola; només cal veure els camps de vinya del voltant.. Al nucli més antic, a redós de l'Església Parroquial de Sant Bartomeu (BCIL), algunes cases conserven arcs gòtics, com Cal Vidal, al carrer Major, i el Forn del Blai, antic forn i ara celler, a la plaça Major. El Castell de Rocamora (BCIN) és de visita obligada. L’edifici va ser construït per defensar la zona fronterera del riu Gaià dels atacs dels  sarraïns. Es creu que és del 1010 i qui sap si d’origen àrab.

El Santuari de la Mare de Déu de Montserrat (BCIN) és una de les obres més representatives de la comarca de l’Alt Camp. D’estil modernista,se li va encarregar a l’arquitecte tarragoní Josep M. Jujol, deixeble i col·laborador d’Antoni Gaudí. L’edifici té la forma d’un vaixell orientat a Montserrat i està farcit de detalls jujolians que cal descobrir seguint la traça i originalitat que caracteritzava l’arquitecte Jujol.

Al cim de la carena de la Torre Grossa, al sud de la vila i a 376 metres d'altitud, hi trobem la Torre de Montferri o Torre del Moro (BCIN).

Notícies relacionades

BENVINGUTS A PAGÈS “LA FESTA” L'1 i 2 de juny...