JSON: sites/ccac/themes/ccacTurisme/templates/frases (ok) turisme.altcamp.cat
/dades/munidipta
/dades/munidipta/sites/ccac/themes/ccacTurisme/templates/frases.json
logo CCAC

Noves làmines de la campanya de promoció turística Pinta l'Alt Camp

07/03/2023

Noves làmines de la campanya de promoció turística Pinta l'Alt Camp

La campanya Pinta l’Alt Camp, de difusió del patrimoni cultural de la comarca, compta amb set noves làmines, les quals s’afegeixen a les que ja es van presentar el febrer d’aquest mateix any i completen la col·lecció d’imatges d’elements singulars dels vint-i-tres municipis de l’Alt Camp i de l’EMD de Picamoixons.

Cal recordar que l’objectiu de Pinta l’Alt Camp és donar a conèixer els diversos monuments, elements naturals,  festes i tradicions de la comarca als infants que visiten l’Alt Camp i, d’aquesta manera, inspirar futures generacions perquè preservin la bellesa que els envolta. En aquest sentit, cal destacar l’èxit de les primeres làmines, de les quals ja se n’han distribuït més d’un miler d’exemplars en menys de cinc mesos.

Les làmines del Pinta l’Alt Camp, amb l’empremta característica de la il·lustradora vallenca i santescreuïna Berta Artigal, que hi ha abocat el món oníric i un punt naïf que sempre acompanya les seves creacions, pretenen capturar l’essència i la bellesa dels monuments i elements naturals de la comarca d’una manera única i accessible per als infants i, per què no, també per als adults. Es tracta, doncs, d’una experiència creativa i, alhora, d’una eina educativa per als més joves ja que les làmines permeten descobrir-los la rica història i cultura de la comarca de l'Alt Camp.

Les set noves làmines del Pinta l’Alt Camp inclouen els següents elements característics de l’Alt Camp: el Castell de Pinyana (Querol) i el Pi de Puigpelat, el Castell del Rourell, el Castell del Milà i el campanar exempt de la Masó, la vila closa del Pont i el camí de les Terres del Riu Gaià, la Festa del Segar i el Batre de Cabra i una barraca de pedra seca, el Castell de Rodonyà, Ca l’Orga de Picamoixons i els Set Ponts de Vilabella, l’Ermita del Roser de Vallmoll i el Castell dels Garidells i, per últim, Sant Andreu de Farena, el molí paperer de la Riba i el riu Brugent. Aquests espais s’afegeixen als que recullen les cinc làmines que es van presentar inicialment, que són: el campanar de Valls, els Xiquets de Valls i la calçotada, la Torre de la Mixarda (Figuerola) i La Fàbrica del Pla, el Celler de Nulles i la Cooperativa Agrícola d’Alió, el Santuari de la Mare de Déu de Montserrat de Montferri, la Font de l’Ermita de Loreto de Bràfim i el rosetó de l’Església Vella d’Alcover i, finalment, el Columbari de Vila-rodona i el Monestir de Santes Creus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

Notícies relacionades

La campanya turística “Xala l’Alt Camp” enceta...
El Castell de Rodonyà obre les seves portes i...
El Museu d’Alcover disposa d’un nou recurs...