JSON: sites/ccac/themes/ccacTurisme/templates/frases (ok) turisme.altcamp.cat
/dades/munidipta
/dades/munidipta/sites/ccac/themes/ccacTurisme/templates/frases.json
logo CCAC

El Projecte “Alt Camp: Història i Patrimoni, les arrels d'una terra” guanya el 38è Premi a la Salvaguarda del Patrimoni atorgat per L'Institut d'Estudis Vallencs

18/10/2022

El Projecte “Alt Camp: Història i Patrimoni, les arrels d'una terra” guanya el 38è Premi a la Salvaguarda del Patrimoni atorgat per L'Institut d'Estudis Vallencs

L’Institut d’Estudis Vallencs ha distingit amb el 38è Premi  a la Salvaguarda del Patrimoni Arquitectònic al Consell Comarcal de l'Alt Camp amb el projecte Alt Camp: història i patrimoni, les arrels d’una terra. 

 

Aquest projecte ha estat impulsat de forma conjunta per vuit municipis sota el paraigua ofert pel Consell Comarcal de l’Alt Camp, es presenta amb la voluntat de recuperar edificis i/o espais del patrimoni històric, arquitectònic i cultural d’aquestes poblacions i, a la vegada, desenvolupar una oferta turística singular que permeti el posicionament turístic de l’Alt Camp.

 

El projecte, amb un pressupost total 2.154.192,48 d’euros (IVA inclòs), ha obtingut cofinançament dels fons estructurals de la Unió Europea (FEDER) eix 6, tram local, que permeten finançar projectes que tinguin com a finalitat principal la promoció econòmica mitjançant el turisme i la valorització dels espais naturals i del patrimoni cultural. La subvenció obtinguda és de 890.162,18 eurosAquest projecte també ha estat subvencionat per la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya mitjançant la línia dels Plans de Foment Territorial del Turisme. La subvenció obtinguda és de 400.000,00 euros.

 

El conjunt d’actuacions presentades estableixen l’estratègia unificada i integradora de la comarca per tal de contribuir a reforçar l’oferta turística, cultural i patrimonial del territori. Amb aquesta operació es fa una aposta de futur per dinamitzar l’economia i generar, com a conseqüència, un creixement de l’ocupació laboral i per garantir l’equilibri territorial. Aquesta estratègia ha de permetre el posicionament de l’Alt Camp, en l’àmbit nacional i internacional, com a comarca amb un producte turístic i cultural atractiu i potent; consolidar l’oferta emmarcada sota el paraigües de La Ruta del Cister, i aprofitar les sinergies de les comarques veïnes, tant de l’interior com de la Costa Daurada, i del conjunt de Catalunya en pro d’un desenvolupament territorial i econòmic sostenible i valuós i de la recuperació del patrimoni arquitectònic i històric del país.

 

L’execució de les diferents actuacions distribuïdes arreu del territori aportarà valor i infraestructures comunes, sumarà recursos a l’oferta turística actual i marcarà objectius compartits per millorar l’oferta turística i cultural de la comarca de l’Alt Camp.

 

On s’ha intervingut ha estat:

 

  • Foment de la ruta urbana, de gran valor cultural i arquitectònic, pel nucli antic d’Alcover.
  • Acondicionament de l’accés al conjunt arquitectònic de la Torre de la Mixarda i el Pont del Diable.
  • Restauració de la façana i entrada de “LA FÀBRICA MARTÍ LLOPART I TRENCHS” i construcció d’un espai de museu i centre d’interpretació tèxtil al Pla de Santa Maria.
  • Adequació de l’entorn del Pi de Puigpelat per a la seva interpretació cultural, tradicional i històrica.
  • Actuació sobre el Castell de Rodonyà: rehabilitació del celler i de l’ala nord est del monument.
  • Restauració del Castell de Vallmoll.
  • Arranjament dels voltants del Columbari de Vila-rodona.
  • Rehabilitació de dues naus de l’edifici de Ca l’Orga de Picamoixons per a la creació d’un Centre d’Interpretació de l’Oli.

L'entrega d'aquest premi serà el proper dissabte 3 de juny a la Nit de Premis de Valls.

Notícies relacionades

La marca turística La Ruta del Cister, que...
Món Casteller, el Museu Casteller de Catalunya...
La intervenció consistirà en la restauració...