JSON: sites/ccac/themes/ccacTurisme/templates/frases (ok) turisme.altcamp.cat
/dades/munidipta
/dades/munidipta/sites/ccac/themes/ccacTurisme/templates/frases.json
logo CCAC

Missatge d'error

 • Notice: Undefined index: value a eval() (línia 38 de /dades/munidipta/sites/all/modules/contrib/ds/modules/ds_format/ds_format.module(66) : eval()'d code).
 • Notice: Undefined index: und a eval() (línia 39 de /dades/munidipta/sites/all/modules/contrib/ds/modules/ds_format/ds_format.module(66) : eval()'d code).

Arriba la 3a edició de la Favatada Popular a Valls

Gastronomia i enoturisme -
 • Calendari: 29/3/2021 9:30h - 11/4/2021 18:30h
 • Localització: Valls

  La Regidoria de Comerç i Turisme de l'Ajuntament i l'Associació de Restauradors de Valls són els impulsors de la jornada gastronòmica dedicada a les faves, que vol posar en valor la cuina d'aquest llegum típic, les seves propietats i la varietat de plats i receptes que giren al seu voltant. La tercera edició de la Favatada Popular tindrà lloc el dissabte dia 10 d'abril i tothom que ho desitgi podrà degustar un plat de faves a la catalana a un preu popular de 3,5€.

  La Favatada s'ha hagut d'adaptar a les mesures sanitàries i, per aquest motiu, l'Associació de Restauradors de Valls cuinaran les faves al Pati i s'establiran tres punts de recollida: al Pati, a la plaça del Carme i a la plaça del torrent del Titit. La Favatatda es desenvoluparà a partir de les dotze del migdia i fins a quarts de tres de la tarda.

  La venda dels tiquets per a les racions de faves caldrà adquirir-los anticipadament (fins al 9 d'abril) a l'Oficina Municipal de Turisme, situada al carrer de la cort, 3. Cal tenir-ho en compte perquè el mateix dia de la favatada no serà possible adquirir aquests tiquets. El tiquet de 3,5€ inclou una ració de faves a la catalana, un plat de ceràmica i una carmanyola reutilitzable.

  Tretze restaurants i tretze maneres diferents de cuinar faves.

  D'altra banda, abans de la Favatada Popular, tindrà lloc la Mostra de Cuina de les Faves als restaurants de Valls. Concretament, durant tres setmanes, del 22 de març a l'11 d'abril, tretze restaurants de Valls incorporaran a les seves cartes un plat cuinat amb faves. La mostra posarà a l'abast dels vallens i visitants la gran varietat de receptes que giren entorn de les faves, des de les propostes més tradicionals fins a les més atrevides que ja s'han fet un lloc en les noves aportacions gastronòmiques.

  La Mostra també servirà per destacar les propietats de les faves, un llegum amb un alt contingut d'aigua i poques calories. Les faves són font de nutrients essencials com hidrats de carboni d'absorció lenta i proteïna vegetal, a més d'aportar molta fibra, potassi i fòsfor. Els nutricionistes destaquen que la fava té un impacte positiu en la prevenció de malalties cardiovasculars i que afavoreix la microbiota intestinal, dues claus per mantenir un bon estat de salut.

  Més informació: www.valls.cat

  Notícies relacionades

  La campanya turística “Xala l’Alt Camp” enceta...
  Del 20 al 25 de juny la capital de l'Alt Camp...
  El Castell de Rodonyà obre les seves portes i...