1. En els darrers anys des del Servei Comarcal de Turisme s'ha detectat que les famílies són un dels perfils de turistes més habituals que tenim a l'Alt Camp, fet que va en les línies estratègiques de Costa Daurada i de l’Agència Catalana de Turisme.

  Ja l’any 2020 es van editar unes làmines que van tenir molt d’èxit i que ja estan esgotades, però ara s’ha volgut anar més enllà i s'han encarregat aquestes làmines a la il·lustradora vallenca - santes creuïna, Berta Artigal, que ha bolcat la seva empremta a aquestes sis il·lustracions que es presenten.

  La presentació d'aquest nou material va anar a càrrec del conseller de l'Àrea de Turisme del Consell Comarcal de l'Alt Camp, Josep Maria Girona, i de la il·lustradora, Berta Artigal.

  Segons Girona "les  làmines pretenen oferir una experiència inoblidable capturant l’essència i la bellesa dels monuments i elements naturals de la comarca de manera única i accessible per a infants i, per què no, també a adults", Artigal, per la seva banda, va incidir en l'experiència que ha estat realitzar aquestes il·lustracions per conèixer més a fons la comarca i el patrimoni natural i cultural del que disposem.

  Les làmines per pintar de Berta Artigal no només ofereixen una experiència creativa, sinó que també serveixen com una eina educativa per als més joves, introduint-los subtilment a la rica història i cultura de la comarca de l'Alt Camp. A través d'aquesta iniciativa, es busca fomentar l'amor pel patrimoni local i inspirar futures generacions a preservar i apreciar la bellesa que els envolta.

  Les famílies que viatgen amb els seus infants trobaran en aquestes làmines una manera perfecte per compartir moments de diversió i aprenentatge, descobrint les meravelles de l’Alt Camp mentre deixen volar la seva imaginació i creativitat.

  En aquesta primera edició s’han incorporat elements d’onze municipis així com elements naturals característics de l’Alt Camp. De cara a l’estiu es realitzaran sis làmines més que incorporaran els elements dels tretze pobles restants.

  El cost de la realització de les sis làmines i la seva impressió (en total 9.000 unitats) ha estat de 2.203,42€. Aquestes il·lustracions s’acompanyaran amb una caixa de sis colors per tal de poder pintar l’Alt Camp.

  Aquest material es repartirà mitjançant les oficines de turisme de la comarca i la seu del Consell Comarcal a les famílies que vinguin a visitar la nostra comarca, grups d’escolars, etc.

  Així doncs donem compliment a una de les línies marcades al Programa d’Actuació Comarcal (PAC) que és donar a conèixer la comarca de l’Alt Camp com una destinació d’interior atractiva.

  Quatre notes de la il·lustradora Berta Artigal

  Des de ben petita, li ha agradat dibuixar, pintar, experimentar i crear coses amb les mans i mai ho ha deixat de fer. Per a ella el dibuix sempre ha estat una necessitat, una manera d’expressar-se, d’alliberar-se, comunicar-se… i que sempre l’acompanya. A nivell acadèmic va estudiar il·lustració i disseny gràfic entre l’escola Llotja i l’Escola d’Art de Tarragona i va fer un Postgrau d’il·lustració creativa a Eina. Però sempre està formant-se en diferents cursos i tallers, ja que li encanta aprendre noves tècniques i maneres de treballar.

  Des de 2016 treballa com a il·lustradora autònoma en diferents encàrrecs; dibuixant algun llibre, cartells, etiquetes de vi, estampats… Ja que li encanta veure els seus dibuixos aplicats en diferents materials i productes.

  Al 2018 en un viatge a Berlín i quasi per casualitat, s’endinsa en el món de la pintura mural, que li apassiona! Perquè els dibuixos interactuen amb els espais i les persones que els habiten… Ha experimentat amb grans formats, altres materials a Berlín, Praga, Kènia, Dresden, Madrid, Bruges, Marrakesh,Tarragona, Barcelona, Reus, Valls… Que compagina també amb tallers i classes extraescolars de dibuix i creativitat i també tallers de mural o murals col·lectius. En aquests espais, intenta transmetre la seva passió, amor pel dibuix i la importància que té aquest i el paper de la creativitat en les nostres vides.