JSON: sites/ccac/themes/ccacTurisme/templates/frases (ok) turisme.altcamp.cat
/dades/munidipta
/dades/munidipta/sites/ccac/themes/ccacTurisme/templates/frases.json
logo CCAC

Actualització de les cartelleres d'informació turística de l'Alt Camp

15/01/2021 Actualitat

Actualització de les cartelleres d'informació turística de l'Alt Camp

ENCETEM L’ANY 2021 AMB LES CARTELLERES D’INFORMACIÓ TURÍSTICA SITUADES ALS MUNICIPIS DE LA COMARCA ACTUALITZADES

Es tracta d’una iniciativa finançada pel Pla d’inversions de la Diputació de Tarragona i liderada pel Servei Comarcal de Turisme del Consell Comarcal de l’Alt Camp

Amb l’objectiu de millorar la informació turística de la comarca (adreçada als visitants però també a la població local), i degut a que fa unes quantes anualitats que no es fan tasques de millora i actualització de la cartelleria, tant de senyalització turística rural com urbana, l’any 2019 es va creure convenient sol·licitar-ho dins el programa d’inversions del Pla d’inversions de la Diputació de Tarragona 2019.

Aquesta actuació queda emmarcada dins el Programa d’Actuació Comarcal apartat 2.6.3 Identificació i promoció dels elements específics de la comarca i d’àrees subcomarcals en el context de la marca Ruta del Cister i en l’apartat 2.6.4 Pla de dinamització turística, parla de la millora de la informació i de la creació d’itineraris turístics i el foment del senderisme de la comarca, on es trobaria recollida aquesta acció.

Just quan s’havia d’iniciar l’inventari de l’estat de les cartelleres, aquest treball de camp va haver d’aturar-se per la pandèmia i no ha sigut fins aquests últims sis mesos del 2020 que s’ha pogut fer l’inventari, i les tasques d’actualització dels plànols de carrers dels municipis així com dels mapes cartogràfics per a les cartelleres de la senyalització turística rural dels camins de l’Alt Camp.

S’ha actuat en un total d’onze cartelleres de senyalització turística rural i en vint-i-dues cartelleres d’informació turística urbana. On s’han incorporat informació d’utilitat, fotografies i mapes actualitzats, així com uns codis QR per a accedir a més informació (tant en català, castellà, anglès i francès) gràcies al seu redireccionament a la web de turisme: http://turisme.altcamp.cat/

L’empresa encarregada d’elaborar els mapes dels carrers dels municipis ha estat Viñas i Montserrat Dissenyadors per un import de 4.719,00€ i pel que fa al disseny de la informació, la fabricació i col·locació com la neteja se li ha encarregat a l’empresa Provial Mobiliario Urbano SLU per un import de 15.396,04 €. La suma total de les actuacions és de 20.115,04€.

Amb aquest canvis es pretén estar al dia amb la informació turística de la comarca, ja que amb la pandèmia, hi ha hagut una modificació amb les tendències turístiques fent augmentar les activitats en zones rurals com l’Alt Camp, on els principals atractius naturals, es veuen en auge.

El següent pas, serà a finals d’aquest trimestre on amb col·laboració de l’Editorial Piolet es traurà al mercat un nou mapa cartogràfic amb els camins i rutes senyalitzats a la comarca. També cal destacar que en els propers 4 anys els municipis de la comarca adaptaran la senyalització turística dels camins a la nova normativa de la Direcció General de Turisme.

Amb totes aquestes actuacions es vol aconseguir ser una destinació de turisme actiu i de natura referent a la Costa Daurada i a Catalunya.

Per a més informació podeu contactar amb: turisme@altcamp.cat