JSON: sites/ccac/themes/ccacTurisme/templates/frases (ok) turisme.altcamp.cat
/dades/munidipta
/dades/munidipta/sites/ccac/themes/ccacTurisme/templates/frases.json
logo CCAC

Missatge d'error

 • Notice: Undefined index: value a eval() (línia 38 de /dades/munidipta/sites/all/modules/contrib/ds/modules/ds_format/ds_format.module(66) : eval()'d code).
 • Notice: Undefined index: und a eval() (línia 39 de /dades/munidipta/sites/all/modules/contrib/ds/modules/ds_format/ds_format.module(66) : eval()'d code).

VALLS HISTÒRIA VIVA - "L'altra cara de la guerra. Dones i guerra civil".

Espectacle -
 • Calendari: 11/11/2023 10:00h - 12/11/2023 17:30h
 • Localització: diferents indrets del municipi

  Els dies 11 i 12 de novembre es farà a Valls la segona edició del Valls Història Viva. El títol del l'edició d'enguany és "L'altra cara de la guerra. Dones i guerra civil".

  En aquesta edició se situa el focus en els efectes de la Guerra civil sobre la població i, més concretament, en el paper de les dones durant el conflicte.  La de les dones és, massa sovint, una història desconeguda i invisibilitzada, una història que aquest projecte pretén posar en relleu.

  El porjecte no només pretén donar a conèixer fets i personatges històrics, no sempre coneguts pels vallencs, sinó fer-ho de manera amena i divulgativa. És per això que el Valls Història Viva s'ha plantejat en format de ruta, durant la qual els visitants aniran acompanyats en tot moment d'un guia que els introduirà en els contextos històrics de cadascuna de les escenes, algunes de conegudes, però d'altres no tant, per la qual cosa han requerit la recerca documental per reproduir amb el màxim de detall allò que va succeir i fins i tot el snoms dels personatges que van protagonitzar aquell moment històric.

  La recerca documental ha anat a càrrec de les historiadores Pilar vives i Aïda Sánchez, i la dramatització de la mà de Miriam Culleré.  L'objectiu és involucrar el visitant en l'episodi històric concret i fer-li entendre que allò que veurà té una base històrica real i que eels llocs que visitarà són, en alguns casos, exactament els mateixo on es van produir aquells fets; que els personatges de les escenes van viure en primera persona aquelles situacions, i que les converses són una recreació inspirada en persones i fets reals que s'han preservat a través de la memòria oral i escrita.

  Pel que fa a la direcció artística, el projecte compta amb l'actriu vallenca Bàrbara Flores, que ja té experiència en formats d'aquesta mena. En aquest sentit, un dels objectiu del projecte és garantir la participació i implicació dels veïns i veïnes de Valls. 

  Les representacions d'aquesta segona edició del Valls Història Viva seran els dies 11 i 12 de novembre durant tot el dia.  Les entrades per accedir a alguna d'aquestes representancions es podran adquirir mitjançant la plataforma Codetickets.  El preu de l'entrada serà de 3 euros i s'hi concretarà el dia i l'hora en què el comprador podrà acceidr a la ruta.  Els menos de 0 a 4 anys tindran accès gratuït, però també hauran d'adquirir l'entrada per poder planificar adequadament els grups. 

  Més informació: www.valls.cat