JSON: sites/ccac/themes/ccacTurisme/templates/frases (ok) turisme.altcamp.cat
/dades/munidipta
/dades/munidipta/sites/ccac/themes/ccacTurisme/templates/frases.json
logo CCAC

Missatge d'error

 • Notice: Undefined index: value a eval() (línia 38 de /dades/munidipta/sites/all/modules/contrib/ds/modules/ds_format/ds_format.module(66) : eval()'d code).
 • Notice: Undefined index: und a eval() (línia 39 de /dades/munidipta/sites/all/modules/contrib/ds/modules/ds_format/ds_format.module(66) : eval()'d code).

Gran Festa de la Calçotada de Valls

Gastronomia i enoturisme -
 • Calendari: 22/1/2022 10:00h - 23/1/2022 21:00h
 • Localització: Valls

  El diumenge 23 de gener, Valls acollirà la Gran Festa de la Calçotada, una diada festiva, popular i promocional entorn del calçot que impregna els carrers i places de Valls d’un marcat tipisme i bullícia. La jornada comptarà amb un variat programa d’actes tradicionals, festius i concursos relacionats amb el calçot: cercaviles, demostracions de coure calçots a la graella, concursos de cultivadors de calçots, d’elaboració de salsa de la calçotada i de menjar calçots, i degustacions.

  A partir de les deu del matí, els carrers i les places de Valls seran l’escenari d’una gran varietat d’actes. A la plaça de l’Oli, es faran les demostracions de coure calçots a la graella i, a la plaça del Blat, el 34è Concurs de Cultivadors de Calçots i el 30è Concurs de Salsa de la Calçotada de Valls. A la plaça del Blat també hi haurà lloc per a la 5a Demostració de Salsa de la Calçotada per a celíacs i per a intolerants als fruits secs.

  A partir de la una del migdia, a les places de l’Oli, dels Alls, de les Garrofes i de la Zeta, i al carrer de Sant Pere (davant de la Biblioteca Carles Cardó) hi haurà servei de taules per a la degustació popular de la calçotada. El repartiment dels paquets de degustació es farà al Pati. També es vendran manats de calçots i hi haurà graelles preparades per a les persones que vulguin coure carn, llonganissa o botifarra de Valls a les brases.

  A la mateixa hora i al Pati es farà el 36è Concurs de Menjar Calçots, en què es premia la persona que menja més calçots en un temps predeterminat. A l’inici del Concurs, les colles Joves i Vella dels Xiquets de Valls enlairaran pilars de salutació. A continuación, cap a les dues del migdia, es lliuraran els premis dels concursos de Cultivadors de Calçots, de Salsa de la Calçotada de Valls i de Menjar Calçots. Durant tot el matí, al Pati, hi haurà l’Espai del Vi de la DO Tarragona, on es podrán comprar i tastar els vins dels cellers i cooperatives adscrits a la DO Tarragona.

  Finalment, el Mercat de la Calçotada, la Mostra de Cuina del Calçot, la setena Jornada Gastronòmica del Calçot, la Ruta del Xat de Benaiges i la Trobada de 2CV es desenvoluparan durant tot el cap de semana, és a dir, el dissabte 22 i diumenge 23 de gener.

  Documents associats: 

  Notícies relacionades

  BENVINGUTS A PAGÈS “LA FESTA” L'1 i 2 de juny...