JSON: sites/ccac/themes/ccacTurisme/templates/frases (ok) turisme.altcamp.cat
/dades/munidipta
/dades/munidipta/sites/ccac/themes/ccacTurisme/templates/frases.json
logo CCAC

Missatge d'error

 • Notice: Undefined index: value a eval() (línia 38 de /dades/munidipta/sites/all/modules/contrib/ds/modules/ds_format/ds_format.module(66) : eval()'d code).
 • Notice: Undefined index: und a eval() (línia 39 de /dades/munidipta/sites/all/modules/contrib/ds/modules/ds_format/ds_format.module(66) : eval()'d code).

Els Tres Tombs de Sant Antoni, ajornats

Espectacle -
 • Calendari: 17/1/2021
 • Localització: Valls

  Els tres tombs s'ajornen, però la Societat de Sant Antoni Abat de Valls ha buscat una alternativa per no perdre la tradició. I Valls celebrarà un Sant Antoni simbòlic.

  Aquest diumenge, 17 de gener, jornada que coincideix amb la festivitat de l’anacoreta protector dels animals, els Tres Tombs de Valls es transformaran en una passejada simbòlica del carro de sant, amb la bandera i el penó de l’entitat. La comitiva la integraran el carro amb la imatge de Sant Antoni acompanyat de quatre genets amb cavalls de muntura portant la bandera i el penó de l’associació. Es tracta dels elements més simbòlics de la festa.

  A les 11:30 h es concentraran al recinte exterior del Kursaal per iniciar un recorregut que, des de la plaça de Sant Francesc, els portarà a la porta de l’església de Sant Antoni, al carrer del mateix nom. Mossèn Joan Àguila hi apareixerà per beneir la comitiva, tot i que fonts de la parròquia han explicat que enguany no es realitza la convocatòria pública perquè assisteixin altres animals domèstics.

  El carro i els quatre genets seguiran pel carrer de sant Antoni fins al carrer Major, la plaça del Blat, el carrer de la Cort, el Pati per sota de la pèrgola, el carrer Jaume Mercadé, la Muralla del Castell i la plaça de Sant Francesc. El simbolisme adoptat a Valls també es farà present el mateix diumenge a una altra de les places amb més tradició de Sant Antoni, la ciutat de Vilanova i la Geltrú.

  Fonts de la Societat de Sant Antoni han explicat que els Tres Tombs queden ajornats fins que la situació sanitària ho permeti i, com ja va succeir el 2011, podrien celebrar-se en una altra data posterior. En aquell cas va ser per evitar la coincidència amb els preparatius de les darreres Festes Decennals.