JSON: sites/ccac/themes/ccacTurisme/templates/frases (ok) turisme.altcamp.cat
/dades/munidipta
/dades/munidipta/sites/ccac/themes/ccacTurisme/templates/frases.json
logo CCAC

Nou Impuls a redós de la marca turística La Ruta del Cister

07/03/2023

Nou Impuls a redós de la marca turística La Ruta del Cister

La marca turística La Ruta del Cister, que agrupa els consells comarcals de l’Alt Camp, la Conca de Barberà i l’Urgell, rep el finançament dels fons Next Generation de la Unió Euopea per desenvolupar actuacions en l’àmbit territorial de les tres comarques.

La Conferència Sectorial de Turisme del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme va escollir, el mes de desembre de l’any passat, els 196 projectes que es podien beneficiar de la segona convocatòria extraordinària dels Plans de Sostenibilitat Turística a Destinacions, un programa que es finança amb els fons de recuperació Next Generation de la Unió Europea.

Un dels plans de desenvolupament escollits va ser el projecte “Creació del recorregut intercomarcal i interprovincial GR175 La Ruta del Cister, a peu i  en bicicleta, com un producte turístic natural i sostenible i motor de desenvolupament econòmic a la zona rural”, presentat pel Consell Comarcal de la Conca de Barberà, ens gestor de La Ruta del Cister. Fa uns dies es va rebre la resolució oficial en aquest sentit, la qual cosa marca l’inici de les actuacions.

L’esmentat projecte ha estat considerat un dels cinc millors de la demarcació de Tarragona i es troba entre els disset més adequats de tot Catalunya. El Ministeri va valorar el fet que s’hagués vinculat el producte turístic a l'entorn de La Ruta del Cister, atesa la seva capacitat per dinamitzar i diversificar les economies d'aquesta zona rural i tenint en compte el seu elevat efecte multiplicador; també la capacitat per posar en valor el patrimoni natural i cultural de zones com la de La Ruta del Cister, i finalment la seva contribució a l’hora de redimensionar el mercat local com a conseqüència de l’augment de la demanda de consum que faran els visitants.

Els objectius principals del projecte són atreure i incrementar el nombre de visitants al territori mitjançant la creació de productes turístics; diversificar l’oferta turística de la zona; desenvolupar i augmentar l’ocupació al sector turístic de les comarques de l’Alt Camp, la Conca de Barberà i l’Urgell; frenar la regressió demogràfica elevant el nivell de renda i el benestar social dels habitants; potenciar un desenvolupament sostenible a partir dels elements naturals i mediambientals identitaris de La Ruta del Cister, i desestacionalitzar la demanda a la zona.

 

Notícies relacionades

Món Casteller, el Museu Casteller de Catalunya...
La intervenció consistirà en la restauració...
La Riba, al segle XVIII, va viure la seva época...