JSON: sites/ccac/themes/ccacTurisme/templates/frases (ok) turisme.altcamp.cat
/dades/munidipta
/dades/munidipta/sites/ccac/themes/ccacTurisme/templates/frases.json
logo CCAC

41ª FESTA DE LA CALÇOTADA a Valls

17/01/2023

41ª FESTA DE LA CALÇOTADA a Valls

Com cada any, el darrer diumenge de gener Valls acollirà la Gran Festa de la Calçotada, una diada festiva i popular pensada per promoure aquest deliciós àpat, originari de les nostres contrades.


La jornada comptarà amb un variat programa d’actes festius i tradicionals, a banda dels concursos relacionats amb el calçot. Així, els visitants podran gaudir de cercaviles, demostracions de coure calçots i dels concursos de menjar calçots, d’elaborar salsa de la calçotada o de cultivadors de calçots, entre d’altres.


A Valls, la ciutat d’origen de la calçotada, fa més de cent anys que s’hi fan calçotades. Des de finals del segle XIX, la tradició calçotaire ha anat passant de generació en generació, motiu pel qual Valls és coneguda com la ‘capital del calçot’. La calçotada, un àpat basat en el calçot, la salsa i altres complements, mou cada temporada riuades de gent entre els mesos de novembre i abril, i constata l’arrelament d’aquest fet gastronòmic tan típic i popular a casa nostra.
Valls és terra de calçots. Des d’aquesta posició, la ciutat s’enorgulleix de presentar, un any més, aquesta gran festa gastronòmica. Tant els que ja la coneixeu com els que encara no n’heu pogut gaudir, si us acosteu a Valls haureu fet el primer pas per quedar-vos enganxats a aquesta tradició.


I recordeu que, segons diu la tradició ancestral, una bona calçotada, una “calçotada amb àngel”, ha de tenir com a teló de fons, la serralada de Miramar; com a escenari, una masia vallenca, i, com a platea, la ciutat de Valls amb el seu campanar alterós. Veniu a Valls a conèixer la Gran Festa de la Calçotada, una de les festes típiques de Catalunya, i també durant tota la temporada calçotaire.