JSON: sites/ccac/themes/ccacTurisme/templates/frases (ok) turisme.altcamp.cat
/dades/munidipta
/dades/munidipta/sites/ccac/themes/ccacTurisme/templates/frases.json
logo CCAC

REIAL MONESTIR DE SANTES CREUS

El Reial Monestir de Santes Creus està situat a la riba del riu Gaià. El que va ser centre d'una de les senyories monàsatiques més extenses i influents de la Corona d'Aragó. Amb una arquitectura sòlida, greu i austera, l'abadia reflecteix el model canònic dels monestirs del Cister (juntament amb Vallbona de les Monges i Poblet). Visitar Santes Creus és reviure un temps en què la puresa i l'allunyament del món es concretaven en un punt ben ancorat a la terra. 

Fundat el 1160, el moment àlgid de Santes Creus va ser entre els segles XIII i XIV, per la seva estreta relació amb la noblesa i el llinatge reial. Els reis Pere el Gran i Jaume II el Just i la seva muller Blanca d'Anjou van ser mecenes del monestir i van escollir ser enterrats aquí, en dos mausoleus gòtics al costat de l'altar major. L'estudi i restauració dels panteons reials, el 2010, van permetre descobrir les restes de Pere el Gran i Blanca d'Anjou, els únics reis de la Corona d'Aragó les restes dels quals han pervingut intactes.

La planta del monestir organitza els espais en funció de les necessitats de la comunitat. L'església, oberta al culte el 1225, és un exemple de la transició del romànic al gòtic. Tot i oferir sensació de lleugeresa i grandiositat, és un temple sòlid i auster. Contrasta amb l'esplendor del claustre, del segle XIV, el primer d'estil gòtic de la Corona d'Aragó. 

 
Adreça: Plaça Jaume el Just, s/n
Telèfon: 
977 638 329
E-mail: 
santescreus.cultura@gencat.cat
Codi postal: 
43815 - Aiguamúrcia
Web: 
http://monuments.mhcat.cat/reial_monestir_de_santes_creus
Preu: 
Entrada general: 6,00€; entrada reduïda: 4,00€. Tenen dret a la tarifa reduïda:
- Persones de +65 anys
- Pensionistes
- Titulars del Carnet Jove
- Estudiants amb carnet internacional
- Titulars del carnet de família nombrosa o monoparental.
- Grups no turístics de 10 persones o més.  
De dimarts a diumenge, inclosos els festius. Període de l'1 d'octubre al 31 de maig: 10-17.00h (última projecció de l'audiovisual és a les 16.30h). Període de l'1 de juny al 30 de setembre: 10-18.30h (última projecció de l'audiovisual és a les 18h).
 
 
 
 
 
 
 

Notícies relacionades

Les plus anciens vitraux romans d'Europe Le...
Valls est le km 0 du monde de castells , où...
L'Alt Camp est la terre de la calçotada, l'...